Historien om Huski Wear

 

Fjällen är vår utgångspunkt. Men Huski Wear-kläder kan användas för alla typer av aktiviteter och i alla steg av ditt äventyr. Medan du reser till din destination, när du är ute och åker skidor/vandrar/cyklar (fyll i valfri aktivitet) och när du kopplar av efteråt. Vår ambition är tidlösa, hållbara, funktionella, bekväma och prisvärda friluftskläder som uppfyller alla dina behov. Och om de inte gör det, låt oss veta! Ni är våra bästa produktutvecklare och vi är alla redo att göra detta tillsammans med er.

Digital Affärsmodell
 

För att kunna göra snygga, bekväma, högkvalitativa och hållbara kläder som inte bara är prisvärda utan också miljövänligare, bestämde vi oss för att korta ner antalet steg med kostsamma mellanhänder och istället leverera direkt till dig. Pengarna som sparas genom att hålla processen enkel investeras i de saker som faktiskt gör skillnad för dig som kund istället: kvalité, funktionalitet och rimliga priser.

Alla Huski Wear-kläder är designade och utvecklade av vårat välrenommerade designteam i Sverige. De sätter passform, funktion och hållbarhet före "snabbmodetrender" för att göra produkter som håller över tid. Plaggen tillverkas av det otroligt duktiga teamet på vår fabrik i Asien och skickas sedan till vårt lager i Sverige varifrån de distribueras till dig. Så enkelt är det!

Och eftersom alla Huski Wear-produkter tillverkas i samma fabrik, finns det inget behov av att skicka tyger, klädsel och allt annat som ingår i tillverkningen av ett plagg till olika fabriker runt om i världen, vilket ger naturen och jorden en välbehövlig paus. För låt oss inse fakta, textilindustrin själv står för 10 % av världens koldioxidutsläpp. Hållbarhet är inget trevligt att ha 2023, det är ett måste. När vi startade år 2021 var vi fast beslutna om att sätta våra mål högt och vi vill vara en del av lösningen.

 

Vår historia: Från idé till verklighet på rekordtid
 

Huski Wear är ett helt nytt märke, men vi kom inte ur tomma luften. Bakom kulisserna hittar du ett drömteam av designers, tillverkare, marknadsförare och professionella skidåkare med massor av erfarenhet av att tillverka och sälja kläder för en aktiv livsstil.

Hjulen sattes igång 2019 när Strawberry HK Ltd (som driver textilfabrik i Asien) fick idén att de ville skapa ett nytt D2C-varumärke inom sport. Efter en kort period förverkligades alla idéer och ett nytt varumärke började ta form tillsammans med ett dedikerat & entreprenöriellt team som alla kommer från olika bakgrund men med samma mål, att skapa ett nytt hållbart, innovativt & unikt varumärke.

Teamet stötte på gänget hos Huski Chocolate och några timmar – och en hel del skratt – senare föddes Huski Wear. De skulle tillverka högkvalitativa sportkläder med hög funktionalitet och genomtänkt design och sälja direkt till konsument runt om i världen till rätt pris.

Spola framåt till 2023 och vi har gått från idé till verklighet på rekordtid. En hel rad experter inom sitt område har anslutit sig till Huski Wear-äventyret sedan vi startade och våra produkter har nu funnits på marknaden sedan augusti 2021. Vi tillhandahåller även kläder till alpina skidklubbar i Sverige, Norge och vi har nyligen framgångsrikt tagit oss in på den österrikiska marknaden (där skidåkning är en nationalsport och det finns över 2000 aktiva skidklubbar) samt även Finland.